Verbonden Stad in UiT in Oostende magazine

maandag 7 februari 2022

UiT magazine sprak met onze artistieke leider, Sven Ronsijn, over het project Verbonden Stad.

Naar aanleiding van de expo 'Verbonden Stad' in Oostende ging UiT in Oostende magazine in gesprek met onze artistieke leider Sven Ronsijn. De expo kan je gaan bekijken in de Lokettenzaal in De Grote Post in Oostende tot en met 6 maart.

Het artikel vind je hier: Artikel Verbonden Stad.

2022 02 06 DGP verbonden stad 05
2022 02 06 DGP verbonden stad 42
""Ik kende de volgende deelnemer niet, maar ik zal hem voortaan zeker aanspreken als ik hem tegenkom op straat. We namen een selfie en toen liet ik het huisje achter. Ik kijk al uit om de andere mensen te leren kennen en hoe zij in contact gekomen zijn met dit project.""
— Deelnemer Tom Prinsier over Verbonden Stad

Verbonden Stad

Verbonden Stad is een beeldend ritueel van deur tot deur waarbij huisjes worden doorgegeven door verschillende bewoners van een stad. Ze kennen elkaar niet maar zullen elkaar ontmoeten tijdens het ritueel. Elke deelnemer laat zijn impressie achter in het huisje en geeft het dan door. Met al dit materiaal maakt Ultima Thule de verbeelde verbonden stad. Deze installatie wordt tentoongesteld als een blijvende herinnering aan alle verbindingen die in de stad zijn gelegd.

Ons ritueel kan op veel manieren worden georganiseerd. Heb je interesse deze verbindende activiteit op te zetten in jouw organisatie, buurt, dorp of stad? Laat het ons weten!