Gentse jeugdtheaters zwaar getroffen

dinsdag 5 april 2022

De voorlopige adviezen zijn bekend voor de aangevraagde werkingssubsidies voor de komende vijf jaar. Helaas is dat voor Ultima Thule (voorlopig) geen positief nieuws.

Donkere wolken boven Gentse jeugdtheaters: "Dit zou de doodsteek zijn voor de toekomst"

GENT - Vier Gentse culturele spelers zijn niet zeker of ze de komende bij jaar nog werkingssubsidies krijgen van de Vlaamse overheid. Jeugdtheaters Ultima Thule en 4Hoog, Kopergietery en Gent Jazz kregen geen volledig positief eerste advies. Het nieuws veroorzaakt onrust binnen de hele artistieke sector.

Negatief. Dat was het verdict deze week voor Ultima Thule en 4Hoog, twee Gentse kinder- en jongerentheaters. Beide organisaties hadden werkingssubsidies aangevraagd bij de Vlaamse overheid voor de periode 2023 tot 2027, maar kregen een eerste negatief preadvies. Het festival Gent Jazz overkwam hetzelfde.

Theater Kopergietery kreeg dan weer het label 'positief buiten budget', met een positieve evaluatie waar voorlopig geen budget voor gevonden werd. De adviezen zijn nog niet definitief, maar wekken wel onrust binnen de sector."

Fien Lakiere - Het Nieuwsblad - 03-04-2022

Link naar het volledige artikel