Crowdfunding voor ons participatief project

maandag 16 mei 2022

Ultima Thule goes crowdfunding! Steun je mee ons participatief project?

Figurentheater laat stem van jongeren weerklinken in nieuw werk

Steun ons hier

Figurentheater Ultima Thule creëert een nieuwe poëtische voorstelling KOM HIER. Deze voorstelling wordt gemaakt vanuit een participatief voortraject met kinderen en jongeren uit heel Vlaanderen: MEMO.

In MEMO gaan kunstenaars en jongeren eerst en vooral in debat over de thema’s die in Kom Hier aan bod komen. Na deze gesprekken wordt er samen visueel gecreëerd en gespeeld. Hier komen diverse figurentheatertechnieken en materialen aan bod, maar er wordt ook geëxperimenteerd met de geluiden van de stad en met collagegedichten. Na deze workshopreeksen verwerken beeldend kunstenaar Thomas Gerard en theatermaker Sven Ronsijn alle resultaten in één beeldende installatie. Deze biedt een unieke inkijk in het hoofd van jongeren en reist mee met de voorstelling Kom Hier.

Ook in KOM HIER laten vormgeefster Griet Herssens, scenograaf Rupert Defossez en coach Sven Ronsijn zich inspireren door de stem van jongeren uit het traject MEMO.

Op deze manier leren kunstenaars van jongeren en omgekeerd, steeds vertrekkend vanuit de krachten èn de kwetsbaarheden van die diverse groep aan jongeren.
Deze manier van werken is nieuw voor Ultima Thule en hiervoor zoeken wij aanvullende middelen.

Kom Hier 6+

Wil jij mee ervoor zorgen dat de stem van jongeren een publiek vindt? Ondersteun ons uniek artistiek parcours aan de hand van een financiële bijdrage.

De middelen gaan naar de professionele begeleiding van de jongeren en de expertise van de kunstenaars die alles bundelen in een unieke eindcreatie: de voorstelling KOM HIER met de meereizende installatie MEMO.

STEUN ONS HIER