Wat is B!LD nu eigenlijk?

Een theaterplatform voor jongeren tussen 10 en 16 jaar!

1

Wekelijkse theaterateliers in Gent en Kortrijk

In deze wekelijkse ateliers van 2 uur werken artiesten en jongeren samen rond een jaarthema. De professionele theatermakers die de ateliers begeleiden zijn nu eens schrijvers, acteurs, regisseurs, decorbouwers, vormgevers, dan weer dansers, muzikanten, bricoleurs, kostuumontwerpers of technici. Zowat alle kunstvormen kunnen aan bod komen in de ateliers. En jullie input, talenten en interesses zijn daarin van heel groot belang!

1 copy

Theater maken is meer dan spelen alleen

Daar gaan we in B!LD vanuit. Om tot de B!LD-voorstelling te komen hebben we samen veel te bedenken, te maken, te ontdekken en te onderzoeken. Vanuit het jaarthema wordt er inhoudelijk gepraat, gediscussieerd en geïmproviseerd, de teksten worden samen geschreven en herschreven. Decors worden gemaakt, kostuum wordt ontworpen, objecten en attributen worden geknutseld, er wordt gewerkt aan licht, geluid, video en zoveel meer. Elk talent kan in B!LD z'n plekje vinden en ingezet worden om samen iets moois te maken!

1 copy 2

B!LD: voor jongeren die hun creatieve ei kwijt willen op en rond het podium.

B!LD is er dus voor makers en spelers, voor bouwers, knutselaars en tekenaars, voor denkers en doeners, voor handen-uit-de-mouwers en dromers, voor planners en we-doen-dag-per-dag-ers, voor lijmers en timmeraars, voor hand-jongeren en hoofd-jongeren,... Maar vooral voor jongeren met een hart voor samen theater maken.

1 copy 3

Gaan we ook spelen voor een publiek?

Natuurlijk!
Het zou zonde zijn om zoveel schoonheid niet aan een publiek te tonen. Eind mei zullen we alles wat we dat jaar gemaakt hebben presenteren in de vorm van een B!LDige voorstelling. Niet één, maar twee keer! Eén keer in Gent en één keer in Kortrijk. De talenten van alle B!LD-jongeren samen staan twee voorstellingen lang in de schijnwerpers. Trots zijn mag absoluut!

Artboard 105 copy 4

B!LD in de vakantie?

De ateliers liggen in de schoolvakanties ook even stil.

Behalve in de tweede week van de paasvakantie. Om onze B!LD-voorstelling goed voor te bereiden organiseren we in de tweede week van de paasvakantie een B!LD-week. Alle jongeren van Gent en Kortrijk komen dan samen om een week lang te spelen, te maken, te tonen en natuurlijk ook om wat vakantie te vieren. We gaan ook een kijkje nemen op elkaars werkplekken. Een week lang op reis tussen Gent en Kortrijk.

Ben je nu helemaal warm gemaakt voor B!LD en wil je je inschrijven? Fantastisch! Ga dan als de bliksem naar de inschrijvingspagina op deze site. Let wel op dat je kiest voor de juiste stad.

"Tot heel snel op de bruisende theaterateliers van B!LD"